Workshop Mandala tekenen

Het tekenen van een mandala is een meditatief proces. Mandala betekent ‘cirkel’ in het Sanskriet. Het is een geometrisch patroon waarin symbolen worden verwerkt met een bepaalde betekenis en waarde. Gebruik van kleur en vorm bepalen de kracht van het meditatieve proces. Dit in combinatie met de focus die ontstaat door herhaling van vormen en kleuren.

fullsizeoutput_a22

Inhoud

Mandala tekenen: De diversiteit
Mandala’s kunnen op diverse manieren worden getekend. Een numerologische mandala maakt gebruik van getallen en cijfers. Dit kan een datum van een geboorte zijn of van een belangrijke gebeurtenis zoals het overlijden van een dierbaar iemand of een huwelijk. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld de heilige geometrie ontstaan mandala’s met een geheel andere uitstraling en werking.

Het verwerken van chakra’s in een mandala versterkt de functie van de chakra. Een mandala waarin de chakra kleuren en elementen zijn verwerkt ondersteunt het helend proces.

Het middelpunt is de focus van elke mandala. Juist door de geometrische vormen en herhaling van patronen ontstaat een niet te vermijden centrum waarop de focus gericht kan worden tijdens meditaties.

Het tekenen van een eigen individuele mandala is op zich al een helend proces met diepe nawerking thuis. Zeker als de mandala zichtbaar wordt opgehangen.

Mandala tekenen: Wat leer je
In de workshop leer je de diverse mandala’s kennen. We gaan samen aan de slag om jou de  basisbeginselen van het mandala tekenen te leren. Zoals de betekenis van kleuren en getallen. Je gaat de kracht van dit meditatief proces letterlijk in het hier en nu ervaren. Door stilte en ontspanning voel je dat je creatieve energie gaat stromen. De kennis, ervaring en inspiratie van hoofddocent Thea Boven om het denken vanuit het hoofd los te laten en je naar jouw gevoel te brengen is daarbij van grote toegevoegde waarde. Blokkades die opgeruimd mogen worden dienen zich aan en gaan als vanzelf in het tekenproces stromen. Het tekenen wordt als een verstillend, rustgevend, mindful en helend proces ervaren. Tijdens het tekenen leer jij jezelf te focussen wat bijdraagt aan meer kalmte in je dagelijks leven en je ondersteunt tijdens mediatie.

Ontmoetingsplek voor zingeving
Lightwave biedt een veilige en spirituele omgeving met volop aandacht en zorg voor het persoonlijk proces.  Het wordt door de deelnemers ervaren als een bijzondere ontmoetingsplek voor zingeving met een ongekend waardevolle intensiteit en verdieping.

Programma

De workshop  bestaat uit twee dagen tekenen. Om 10.00 u wordt je ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Eerst volgt er uitleg en een stukje theorie over de diverse vormen van mandala’s tekenen. Na een korte meditatie waarbij jij je eigen thema’s gaat ervaren start je met de opbouw van je eigen grondpatroon. Van daaruit krijgt jouw mandala gestalte. Aan het einde van de eerste dag staat je mandala op papier en kan het inkleuren beginnen.

Op de tweede dag starten we met een meditatie om de innerlijke rust weer te voelen. Daarna staat het inkleuren van je mandala centraal. Dieper en dieper ervaar je daarbij het effect van mandala tekenen. Aan het eind van de dag worden de mandala’s uitgelegd zodat jij je eigen processen herkent in het getekende patroon. Na deze afsluitende ronde ga je naar huis met je eigen helend beeld.

Lightwave biedt diverse mandala workshops aan. Steeds weer zal een ander thema centraal staan.

Investering

De investering voor deze cursus bedraagt € 170,-.

Dit is inclusief koffie, thee, soep, tekenpapier.

Zelf meenemen:

  • pen
  • aantekenpapier
  • potloden
  • passer, lineaal, geodriehoek, gum.

Data

TrainingStartdatumVervolgdataPlaatsInschrijven
Cursus Mandala Tekenen20-10-201820, 21 oktober 2018Groningeninschrijven

Locatiegegevens

Onderstaand het adres van de opleidingslocatie.
Groningen: Centrum Lightwave, Schweitzerlaan 2

Start 11.00 u tot 17.00 u.

Monique


Ik ben erg dankbaar voor de bijzondere workshop.  Het heeft een nieuwe wereld geopend! Ik heb zulke mooie en indrukwekkende ervaringen gekregen! Op school in de klas, als kleuters gevallen zijn en huilen help ik ze door de pijn weg te halen en de aura weer fris te vitaliseren. Daarna zie ik opluchting en verschijnt er een blije lach op het gezichtje. In de supermarkt kwam ik een vriend tegen waar ik aan vroeg waarom hij zo moeilijk liep. Hij vertelde dat hij verrekte van de rugpijn. Ik vroeg of ik de pijn weg mocht halen…. ’s avonds belde hij mij op of hij alsjeblieft langs mocht komen want het had zo’n verlichting gegeven. Met kerst kwam ik hem weer tegen en hij vertelde dat het hem echt geholpen had!

Bert


Wat een ervaring afgelopen zaterdag! Inmiddels weer enigszins bijgekomen, maar het was geweldig om zoveel te “zien”. De aura kunnen waarnemen was nieuw voor me. Indrukwekkend. Maar het was ook bijzonder en speciaal, omdat ik voor het eerst dat wat ik zie/zag durfde uit te spreken en dat dan nog wel in de groep. Reuze bedankt dat je me zo geholpen hebt om zo ver te komen.

Maurice


Wow, wat een levensveranderende workshop, ik voel al mijn energie weer stromen. Waarom leren we dit niet op school?

Docenten

Thea Boven


Persoonlijk advies

Wil je weten of de workshop Mandala tekenen bij jou past, kom geheel vrijblijvend langs voor een gesprek. Voel je welkom en trek aan de bel. Ook als je nieuwsgierig bent naar de workshop.

Laat zeker van je horen als je behoefte hebt aan advies omtrent een workshop of training. We ontvangen je graag met een kopje koffie of thee.