Mark van der Galien

“De beste therapeut maakt zichzelf zo snel mogelijk overbodig.” Gezondheid betekent voor mij: me vitaal voelen en lichamelijk, geestelijk en sociaal in balans zijn. Dat is wat ik uitdraag en waar ik mee werk als natuurgeneeskundig therapeut. Maar ook als HBO-docent natuurgeneeswijzen/natuurvoeding en als Hatha yoga docent. Mijn doel is om cliënten en studenten te leren hoe ze zelf de weg naar vitaliteit en gezondheid kunnen vinden en dat weer kunnen overbrengen aan anderen. Als ik overbodig word, heb ik mijn werk goed gedaan.

Voeding is een krachtige basis om je gezond en vitaal te voelen. Doordat je elke dag voeding tot je neemt is de invloed daarvan op je gezondheid groot. Het bewust consumeren van pure en onbewerkte voeding maakt dat mensen lekkerder in hun lijf zitten, zich energiek voelen en een gezonde en vrije geest hebben. Het omgekeerde geldt ook: bewerkte, lang houdbare, kant-en-klare voedingsmiddelen en onbewust eetgedrag vreten juist vitaliteit en energie.

Gezonde keuzes maken leer je vanuit een combinatie van goed geïnformeerd zijn en eigen ervaringen die je opdoet. Mijn adagium: ontdek de betekenis van pure en onbewerkte voeding voor je lichaam en geest. En ervaar dat je niet anders meer wilt.

Als docent werk ik graag met gemengde werkvormen. Vormen waarin volop ruimte is voor ieder individu, met een goede mix in interactie en kennis en ervaring opdoen. Daarbij sta ik voor een flinke dosis realisme, relativeringsvermogen, humor, lichtheid en een groot respect voor het leven.