Ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving

Spiritueel ontwaken

Het Ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving is de reis door de vele dimensies van ‘jezelf zijn’: Het is de weg van buiten naar binnen naar je innerlijke kracht en liefde, welke nieuw leven vormgeeft.

_MDK9911-32

Inhoud

Het doel van het jaar is een bewuste kwaliteitsverbetering van en zingeving in je leven. Daarvoor gaan we samen op zoek naar jouw authentieke identiteit. We laten jou groeien naar een hoger bewustzijn door het creëren van diepgaand zelfinzicht en aanvaarding. In het hier en nu ga jij je eigen essentie ontdekken en leer jij je beperkende overtuigingen los te laten. Onze ruime ervaring in holistisch werken, waarbij tegelijkertijd gewerkt wordt op fysiek, emotioneel en energetisch niveau, is daarbij van grote toegevoegde waarde.

Je gaat in dit ontwikkelingsjaar op zoek naar jouw innerlijke kracht en passie. Thea en Dominicus zijn als hoofddocenten daarbij met liefde, aandacht en respect jouw metgezel en dat van de mede-groepsgenoten. Je zult vanaf het eerste moment gefocust raken op je eigen essentie: Het beste uit jezelf halen door steeds meer jezelf te worden en dat concreet in jouw leven en de wereld vorm te geven. Uiterst zorgvuldig gaan we aan het werk met ontstane aannames over jezelf. Je gaat inzien en ervaren dat deze beperkende overtuigingen een sta in de weg zijn voor het ontdekken van je eigen ware essentie. Een intensief proces dat je als inspirerend zult ervaren omdat je ware authenticiteit zich ontluikt. Een proces dat leidt tot een nieuw kwaliteitsbewustzijn van leven, waarbij jij de leider wordt van je eigen zijn.

Door meditatie, lichaamswerk en visualisatie vind je de transformerende weg om bij jezelf naar binnen te gaan en daar je rustpunt te vinden. Je wordt je bewust van je plaats in het leven en leert levendig en krachtig te werken vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Programma

Chakra healing: Aura’s zien voelen en ervaren
Samen gaan we aan de slag met jouw beschermend energieveld: De aura. Wat er speelt in je leven weerspiegelt zich op energieniveau. De chakra’s zijn de energiecentra in de aura waardoor de energie in- en uitstroomt. De aura en chakra’s ga je intuïtief waarnemen: Je gaat de energie voelen, ervaren en “zien”.

Per lesweekend worden specifieke chakra’s centraal gesteld. Allereerst komt de kennis over die chakra’s aan de orde in de lessen. Je leert de functie van elke chakra afzonderlijk kennen en ervaren en de invloeden die het heeft op jou eigen zijn. Waar staat een chakra voor? Wat beïnvloed het desbetreffende levensgebied? Wat kun jij daarvan ervaren in je leven? Vervolgens gaan we heel concreet aan de slag met uitgebreide oefeningen. Meditatieve oefeningen, visualisaties, geleide meditaties en ook fysieke en energetische oefeningen. Door met je eigen energielichaam in contact te komen en hiermee te leren werken bevorder jij namelijk actief je bewustwordingsproces. Door je ook kennis te laten maken met de diepere lagen van meditatie krijg je inzicht in oude patronen, hoe je met je gevoelens omgaat en waar je energie onbelemmerd stroomt. Het resultaat zal heel concreet zijn dat spanningen oplossen, je gevoel gaat stromen, je verzacht in je leven en je werkelijke en veilige verbinding gaat voelen met je omgeving.

De lessen worden afwisselend verzorgd door hoofddocenten Thea en Dominicus beide, met decennia lange ervaring. Het ontwikkelingsjaar is intensief. Daarom vinden wij het belangrijk dat er naast de aandacht en zorg van Thea en Dominicus ook een persoonlijke mentor voor jou aanwezig is. De mentor vervult de functie van rode draad tijdens het ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving. De mentor ondersteunt en begeleidt jou tijdens het jaar.

De integratie van spiritueel energetisch werk
Lightwave reikt je theoretische kennis aan en een veelvoud aan oefeningen. Ook neem je opdrachten mee naar huis zodat je in je eigen omgeving door kunt gaan met de ontwikkelingen die je in gang hebt gezet. Door de oefeningen in de lessen kun je thuis de integratie laten plaatsvinden. Samen met de andere deelnemers vorm je een intervisiegroep. Deze groep komt tussen de lesweekenden door bij elkaar om ervaringen te delen en tot verdere verdieping te komen.

Ontmoetingsplek voor zingeving
Er is meer dan leren, ontwikkelen en ervaren bij Lightwave. Er is in een lesweekend ook het langdurig samenzijn als kleine hechte groep zonder afleiding van buitenaf met haar eigen groepsdynamica. De veilige en spirituele omgeving met volop aandacht en zorg voor het persoonlijk proces. De keukentafel waar verhalen die we leven uitgewisseld worden. Het wordt door de deelnemers ervaren als een bijzondere ontmoetingsplek voor zingeving met een ongekend waardevolle intensiteit en verdieping.

Neem contact met ons op
Het Ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving is de reis door de vele dimensies van ‘jezelf zijn’: Het is de weg van buiten naar binnen naar je innerlijke kracht en liefde, welke nieuw leven vormgeeft. Wij kunnen ons voorstellen dat je graag nog meer gevoel ontwikkelt om te komen tot het besluit deel te nemen aan het ontwikkelingsjaar. Daarvoor kun je deelnemen aan de informatieavond of kun je contact met ons opnemen voor een persoonlijk gesprek. We ontmoeten je graag.

Het Ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving als 1e jaar van de therapie opleiding
Het Ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving is een persoonlijk ontwikkelingstraject. Het is tevens het 1e jaar van de 4-jarige Beroepsopleiding Essentie therapeut. De beroepsopleiding is gestoeld op ervaringsgericht werken. Het is de visie van Lightwave dat een professioneel Essentie therapeut zelf eerst het Ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving moet doorlopen voordat wordt gestart met de vormingsjaren voor het therapeutschap.

Investering

De investering voor deze opleiding bedraagt €1570,-.

De opleiding is BTW vrij en  aftrekbaar van de belasting.
Voor het Ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving hoeven geen boeken aangeschaft te worden.

Data

TrainingStartdatumVervolgdataPlaatsInschrijven
Ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving20-09-201920, 21, 22 september 2019
15, 16, 17 november 2019
7, 8, 9 februari 2020
15, 16, 17 mei 2020
Groningeninschrijven
Ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving27-09-201927, 28, 29 september 2019
22, 23, 24 november 2019
14, 15, 16 februari 2020
22, 23, 24 mei 2020
Groningeninschrijven
Ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving24-01-202024, 25, 26 januari 2020
13, 14, 15, maart 2020
1, 2, 3 mei 2020
19, 20, 21 juni 2020
Groningeninschrijven

Locatiegegevens

Onderstaande de adressen van de opleidingslocaties.

Groningen: Centrum Lightwave, Schweitzerlaan 2
Nijmegen: Centrum De Appel, Groesbeekseweg 428

Grytsje


Al jaren onderweg, niet echt weten waar naar toe. Ik wil graag iets meer, iets echts. In begin even onwennig. Al op de eerste zondagmiddag had ik het gevoel kennis gemaakt te hebben met mensen en een omgeving waar ik mocht zijn wie ik was. Een bijzondere serene sfeer. De weekenden zijn speciaal waarbij je boven jezelf uitstijgt. De ervaringen die je opdoet, gebruik je direct in het dagelijkse leven. Je ervaart dan ook precies welke weg je moet volgen. Dat je vanuit je hart mag leven. Het is vooral werken aan jezelf, aan je groei. Maar dat doe je niet alleen maar samen. Ik heb geleerd hoe met specifieke situaties om te gaan en stevig op de aarde te staan. Nog nooit heb ik geweten hoe belangrijk het is om goed te aarden.

Fanny


De opleiding heeft heel veel voor mij betekend. Persoonlijk sta ik veel meer in mijn kracht: ik weet beter wie ik werkelijk ben, wat ik wil, wat mijn mogelijkheden zijn. Ik heb veel meer vertrouwen. Ik voel daardoor meer ontspanning, ook in lastige situaties. Ik kijk met andere ogen: naar mezelf en mijn processen, naar andere mensen en hun processen, naar de wereld die volop in ontwikkeling is. Ik ben me nu  bewust van de kracht van gedachten en het belang van zuivere gedachten/zuiverheid.  Ik ben me meer bewust van een groter geheel. Dit alles schept heel veel ruimte. Mede door de opleiding ben ik veranderd van beroep. Deze nieuwe uitdaging geeft heel veel nieuwe energie. De volgende uitspraak past goed bij mij: “Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.” Ik wil heel graag mijn eigen ervaringen met andere mensen delen, hen op hun eigen pad ondersteunen. Wat ik echt bijzonder vond is: - oprechte aandacht voor de student en zijn / haar processen - bekrachtiging van de student - zeer inspirerend

Ria


Bij Dominicus en Thea ervaar ik een stevige basis in hun lesmateriaal maar vooral in hun zelf. Een basis die getest werd door het leven en glorieus is blijven staan. Ik vind dat zij samen een mooi team vormen; hun verscheidenheid vult elkaar prachtig aan waardoor je gedegen en afwisselende lessen ontvangt.

Docenten

Dominicus Hettinga

Docent


Peter Boven

Mentor


Thea Boven

Docent


Claudette Vos

Mentor


Persoonlijk advies

Wil je weten of het ontwikkelingsjaar Kracht en zingeving bij jou past, kom geheel vrijblijvend langs voor een gesprek. Voel je welkom en trek aan de bel. Ook als je nieuwsgierig bent naar de opleiding.

Laat zeker van je horen als je behoefte hebt aan advies omtrent een workshop of training. We ontvangen je graag met een kopje koffie of thee.