OPLEIDINGEN

Beroepsopleiding tot Essentie Therapeut

header opleiding essentie therapeut

4-jarige geaccrediteerde Beroepsopleiding Essentie Therapeut

logo KTNOIn deze vier-jarige beroepsopleiding word je opgeleid tot Essentie Therapeut. De opleiding is geaccrediteerd door de KTNO. Het volgen van vier jaar biedt je de kans om Officieel Zorgverlener te worden. De eerstejaars-groep start op 24 augustus 2018.

 

Informatiebijeenkomst 16 januari 2018

We heten jou van harte welkom op de informatiebijeenkomst over de Beroepsopleiding Essentie Therapeut.

We hebben een mooi programma samengesteld: Voor mensen die interesse hebben in spiritualiteit, die maximaal vanuit zichzelf willen leven en van daaruit op een unieke manier willen werken met mensen.
Het programma bestaat uit:

– Rondleiding.
– Een korte aura-reading.
– Uitleg over het lesmateriaal.
– Informatie door docenten en leerlingen.
– De koffie en thee staan voor je klaar.  Indien gewenst is er ruimte voor een persoonlijk gesprek.

We ontmoeten je graag!

Waar: Schweitzerlaan 2  Groningen. Wanneer: 16 januari, van 16.00 uur tot 19.00 uur. (vrije inloop)

Aanmelden kan via info@lightwave.nl of 050-7370365. Of kom op afspraak langs voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

 

Wat is een Essentie Therapeut en wat kun je na deze opleiding?

Een Essentie Therapeut houdt zich bezig met de essentie van de persoon die komt met een klacht. Dat kunnen fysieke klachten, emotionele klachten, mentale klachten of spirituele klachten zijn. Je leert om op al deze niveaus te denken, in te voelen en te handelen, waardoor je telkens opnieuw naar de essentie van de persoon gaat. Je handelt vanuit een holistisch perspectief en telkens gaat het weer om het wezen van de persoon met wie je werkt. Je leert je bewust te worden van de essentie van het leven, waardoor je ook in staat zult zijn de essentie aan te raken bij een hulpvrager. Je ontvangt een schat aan mogelijkheden, om een veilige ruimte te verschaffen voor diegenen die zichzelf wensen te helen. Jij bent hun begeleider in het helingsproces en/of groeitherapie.

Ook zul je leren om met de essentie van een behandelmethodiek te werken. Deze methodieken en technieken worden je in het tweede, derde en vierde jaar aangeboden.

Na afloop van deze opleiding ben jij in staat om geheel zelfstandig als Essentie therapeut aan de slag te gaan. Je start je eigen praktijk of je verwerkt alle opgedane kennis in je huidige baan / praktijk.

Schweitzerlaan 2De totale opleiding is erg gericht op de nieuwe tijd en zal als zodanig mee groeien en meegaan op de stroom van het leven. Niets is statisch. Er wordt steeds weer opnieuw gekeken naar het individu, jij als student bent belangrijk, niet het systeem. Dat zal ook betekenen dat de aangeboden lesstof mee zal groeien in de nieuwe tijd, waarin we al onze vaardigheden mogen gebruiken.

Tijdens de vierjarige Beroepsopleiding Essentie Therapeut zul je een schat aan informatie krijgen aangereikt, waardoor je toe kunt geven aan je eigen innerlijk verlangen: Het volgen van je levensmissie.

Onderwerpen die zeker aan bod komen:

 • voorwaarden voor ontwikkeling
 • je spirituele kracht
 • idealen en drijfveren
 • je eigen kracht ervaren
 • de essentie van wie je werkelijk bent beleven
 • ego en innerlijke criticus
 • presentie en bewustzijn
 • moed en uitdaging om jezelf echt vorm te geven in de buitenwereld
 • alleen durven staan en uitreiken

Opbouw Beroepsopleiding Essentie Therapeut:

Alle lessen worden in het weekend verzorgd. We beginnen op vrijdagmiddag 13.00 u en eindigen op zondagmiddag 17.00 u. Ook op de vrijdag- en zaterdagavond zijn er lessen.

De totale opleiding duurt 4 jaar. Je bent dan op HBO niveau geschoold. Wil je echter op MBO niveau geschoold worden, dan doorloop je 3 leerjaren. Na het derde jaar doe je een praktijk- en theoretisch examen. Je bent nu gediplomeerd en je mag met je eigen praktijk starten.

Het HBO niveau geeft je toegang tot een beroepsorganisatie.

In het eerste jaar heb je naast je lessen ook bijeenkomsten met je eigen intervisiegroep.

Praktische informatie

Waar:

De Beroepsopleiding Essentie Therapeut wordt gegeven in Centrum Lightwave, Schweitzerlaan 2 in Groningen.

Deze prachtige opleidingslocatie is slechts 1 minuut verwijderd vanaf de A7 en de A28. Tevens met het openbaar vervoer goed te bereiken. (Buslijn 2 en 9)  En natuurlijk is het mogelijk om met studiegenoten mee te rijden.

Trainers:

De opleiding wordt verzorgd door Dominicus Hettinga en Thea Boven en gastdocenten.

Investering:

 • De investering voor het eerste jaar is € 1570,-
 • De investering voor het tweede jaar is € 1590,-
 • De investering voor het derde jaar is € 1590,-
 • De investering voor het vierde jaar is € 415,- per blok en € 1590,- per vier blokken

Deze investeringen zijn aftrekbaar voor de belasting. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/werk-en-inkomen/content/mag-ik-mijn-studiekosten-aftrekken

Particuliere studiekostenaftrek
Particulieren die een opleiding voor hun toekomstig beroep volgen, niet betaalt door de werkgever, kunnen de studiekosten fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Er geldt slechts een drempel van € 250,-. Tot de studiekosten behoren alle kosten die betrekking hebben op de opleiding, zoals lesgeld, examengeld, studieboeken, naslagwerken en overig studiemateriaal. De hoogte van de teruggave is afhankelijk van het tarief inkomstenbelasting waartegen het inkomen belast is en bedraagt minimaal 36,55% en maximaal 52%.

De opleiding is BTW-vrijgesteld. De prijzen zijn inclusief soep, warme maaltijden en examenkosten.

Er is een lijst met logeeradressen, voor de studenten die blijven overnachten.

De investering voor de toelatingsprocedure bedraagt éénmalig € 75. Dit is inclusief een aurareading.

Wil je meer weten over deze opleiding, een informatiepakket aanvragen, of wil je je graag aanmelden, stuur dan een mail naar info@lightwave.nl,  of bel 050-7370365. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

 

Ervaring leerling:

Ik ben  al jaren onderweg, niet weten waar naar toe, maar dat ik graag iets meer wil, iets echts wil in mijn leven dat is misschien al mijn hele leven.

De eerste training  was nog wat onwennig, maar na het weekend op zondagavond had ik het gevoel. Ik had kennis gemaakt met negen cursisten waar ik mocht zijn wie ik was. Ook de plek is zeer bijzonder, hier hangt een serene sfeer.

De weekenden zijn speciaal, je bent hard aan het werk, en eigenlijk ook weer niet, je gaat even boven jezelf uitstijgen. De ervaringen die je opdoet, kan je weer gebruiken in je gewone dagelijkse leven. Je ervaart dan ook precies welke weg je moet gaan volgen. Dat is dat je vanuit je hart mag leven, dat dit goed is. Dat dit de enige weg is. Soms kan dat best moeilijk zijn, omdat je ego, je zo graag terug wil trekken en soms gebeurt dat ook.

Het eerste jaar is vooral werken aan jezelf, je groei. Maar je doet dit niet alleen, je doet het samen. Je medecursisten helpen je.

Je zal versteld staan, wat je te horen krijgt van je trainers, vooral als je voor het eerst in contact komt met Thea en Dominicus, ook zij hebben van alles meegemaakt, doordat zij dat hebben gedaan, weten ze ook hoe het voor jou is. In ieder geval, je gaat rijker worden. Je gaat leren hoe je met bepaalde situaties om kan gaan. Je gaat echt beter op de aarde staan. Voor mij , ik heb nog nooit geweten hoe belangrijk het is om goed te aarden, terwijl ik eigenlijk dacht dat dit wel goed zat.

Mijn eerste jaar zit er op, ik vond het fijn, ben ook wel weer blij dat we nu even vakantie hebben.  Heb zin in straks weer te beginnen,  mijn wens is dan ook dat ik andere mensen mag helpen en begeleiden in  hun groeiproces,  het liefst zou ik  een of twee dagen willen werken  als essentie therapeut, vanuit mijn eigen huis. En dit later uitbreiden naar meerdere dagen.

Hartelijke groet,

Grytsje Paulusma

Wil je meer weten of je aanmelden voor de Beroepsopleiding Essentie Therapeut, dan kun je ons mailen, via info@lightwave.nl  of bellen naar 050-7370365, of gebruik maken van het inschrijfformulier.

 

Onze voorwaarden zijn op te vragen via info@lightwave.nl.