OPLEIDINGEN

Docenten

Wie geven er les?

Binnen de Beroepsopleiding Essentie Therapeut wordt er door diverse docenten lesgegeven.

Het eerste leerjaar wordt gegeven door Dominicus Hettinga en Thea Boven. Beide zijn professioneel werkende therapeuten met een gedegen opleiding en achtergrond.

Dominicus heeft een vier-jarige opleiding tot spiritueel therapeut gevolgd. Binnen zijn praktijk begeleidt hij zijn cliënten met verschillende technieken om ieder individu weer de kracht in zichzelf te laten ervaren.

Thea is al ruim 30 jaar actief als natuurgeneeskundig therapeut. Zij heeft diverse opleidingen genoten en beschikt over een breed scala aan behandeltechnieken en modaliteiten.

Vanaf het tweede leerjaar wordt er mede lesgegeven door andere docenten.

Erik WeltenErik Welten werkt als zelfstandig openbaar apotheker in Apotheek Marum te Marum. Sinds 2013 is binnen deze apotheek tevens De Spagyriek Apotheek gevestigd. Spagyriek is een bereidingsmethode voor alchemistische plantenremedies, die worden toegepast voor heling en balans van lichaam, geest en ziel. Zie voor meer informatie www.spagyriekapotheek.nl. Erik is geïnteresseerd in methoden om mensen met behulp van spagyriek dichter bij hun diepste kern te brengen, en vindt daarbij veel inspiratie in onder andere meditatie, de Maya Tzolkin kalender en de Kabbalistische Levensboom.

Petra VeltmanPetra Veltman heeft sinds een aantal jaar haar praktijk Bergkroon, voor vitaliteit van lichaam en geest. Zij ondersteunt mensen om hun eigen kracht te hervinden of te ontdekken. Dit doet ze via workshops en consulten. Zij maakt gebruik van haar jarenlange professionele ervaring als docent Nederlands en haar eigen zoektocht langs cursussen en opleidingen zoals InnerSpeak, EFT, Rots en Water, NieuwetijdsKindercoach, NLP, Opstellingen, (Stoel)Shiatsu en MatriXcoaching. Petra reikt tools aan om de uitdaging met jezelf aan te gaan op een nuchtere en spirituele wijze. Binnen haar praktijk werkt ze met volwassenen en (nieuwetijds)kinderen. Maar wat is eigenlijk een “nieuwetijds kind” en is het kind dan anders dan andere kinderen? Wat is anders zijn? En is dat eigenlijk wel zo?

Hayo Bol praktijk-hayo-bol-biofotonentherapie-en-fysische-vaattherapie_1

Het streven naar een optimale gezondheid en kwaliteit van leven voor mensen, is een leidraad geworden in mijn leven. Daarom ben ik een groot voorstander van preventieve gezondheidszorg. Mijn leven heeft hoogtepunten en diepe dalen gekend, waar ik steeds weer een stukje wijzer door ben geworden. Levenservaring is minstens zo belangrijk als kennis.

Ik heb ruim 20 jaar ervaring als gediplomeerd Natuurgeneeskundig Practitioner op verschillende specialisaties zoals voeding, straling, coaching, kruiden en orthomoleculaire supplementen.

Mijn streven is om steeds de nieuwste en de best opneembare natuurlijk middelen te vinden. Ik ben niet alternatief maar complementair en traditioneel op de reguliere gezondheidszorg. Daarvoor maak ik gebruik van de meest hightech apparatuur en kennis die erop dit moment te krijgen is binnen het vakgebied van natuurlijke geneeswijze.

Door middel van Bio-Resonantie van de Starlight meet ik het energie systeem van je lichaam door en wordt je behandeld met biofotonen therapie en fysische vaattherapie.

 

Anita Speelman is Reikimaster, Lightworker, Reader, Healer en Auteur van het boek ‘Hartsverbinding’. Toch is ze vooral Anita, weduwe en moeder van 2 kinderen. In haar praktijk Hartsverbinding zet ze al haar kwaliteiten en ervaring in om ouders en kinderen te helpen en ondersteunen in het contact met elkaar en coacht ze volwassenen in het contact met zichzelf, hun innerlijk kind, hun partner en de wereld om hen heen.

Het leven zelf heeft haar bewust gemaakt van de dood, haar ervaring in het begeleiden bij het sterven is daardoor niet alleen afkomstig uit de tijd dat zij als vrijwilligster actief was in het hospice, maar heeft ze meermaals doorleeft, gewoon als Anita.

Frans KuijpersFrans Kuijpers heeft grote ervaring in het lesgeven en begeleiden van zowel kinderen als volwassenen. Frans is een ware levensgenieter en verstaat de kunst om vanuit zijn gevoel in het leven te staan. Op krachtige positieve wijze deelt hij zijn kennis van cijfers, centen en belastingen. Hij draagt de liefde van het doen van praktijkadministratie op prettige wijze over.