OPLEIDINGEN

Programma 3e jaar

3e jaar   Beroepsopleiding Essentie Therapeut

In het derde opleidingsjaar van deze Natuurgerichte Beroepsopleiding Essentie Therapeut, ga jij je nog verder verdiepen in processen die gaandeweg naar boven zijn gekomen. Alle processen worden ondersteund met technieken en modaliteiten die jou helpen verder te groeien in je bewustwording.

Je leert nog meer je kernkwaliteiten kennen en wel zodanig dat je als Essentie Therapeut na een periode van drie jaar 3e jaar beroepsopleiding Essentie Therapeutanderen kunt helpen in het vinden van hun eigen essentie.

Technieken en modaliteiten die je kunt verwachten zijn:

  • Bach bloesems
  • Energetische massage
  • Regressie
  • Etherische oliën
  • Praktijkvoering en Bedrijfsvoering
  • Administratie

Aan het eind van het derde jaar merk je dat al het geleerde als een passende puzzel in elkaar valt, waardoor je met de geleerde technieken als therapeut een heel persoonlijk en passend behandelplan kunt afstemmen op je cliënt. Je levert altijd maatwerk.

Ook hier vinden er praktijkdagen plaats tussen de lesblokken door.

Examens

Aan het eind van het derde jaar sluit je alles af met een theoretisch en praktijk examen.

Dit examen is een afronding van de opleiding op MBO niveau. Je hebt nu de keuze om je praktijk te starten en zelfstandig als Essentie therapeut aan de slag te gaan of je gaat door voor het vierde lesjaar. Het afronden van het vierde lesjaar maakt dat je op HBO geschoold bent. Je kunt je nu aansluiten bij een beroepsvereniging. Wil je als Officieel Zorgverlener aan de slag gaan, dan dien je in je eigen tijd te zorgen voor de Basis Medische Kennis. Hiermee kun je geregistreerd worden als therapeut en voor vergoedingen in aanmerking komen bij diverse zorgverzekeraars.

Het aantal boeken voor het derde jaar wordt zoveel mogelijk beperkt. Daarmee worden ook de kosten voor aanschaf zoveel mogelijk beperkt. In het tweede jaar ontvang je een boekenadvies.

Aanvullende kosten in het derde jaar betreffen verder het aanschaffen van een Bachbloesemset en diverse etherische oliën. In de lessen ontvang je hierover het nodige advies.

Bijkomende kosten: Leertherapie 3x. Het tarief bedraagt €60- per uur.

Studieboeken: ± € 85,-

 

Het 3e lesjaar bestaat uit 5 lesweekenden.

Alle lessen worden in het weekend verzorgd. We beginnen op vrijdagmiddag 13.00 u en eindigen op zondagmiddag 17.00 u. Ook op de vrijdag- en zaterdagavond zijn er lessen.

 

Docentcontact uren: 158

Zelfstudie uren 175

Het behalen van je diploma Essentie Therapeut geeft je het recht om vermeld te worden op de website van Lightwave als Essentie therapeut.