OPLEIDINGEN

Programma 1e jaar

Het eerste leerjaar is de intensieve Essentie Jaartraining groei en bewustzijn. Je leert hier je eigen energieveld kennen, je wordt je bewust van je plaats in het leven en ook leer je krachtig werken vanuit onvoorwaardelijke liefde. Ook ga je de verbindingen aan met je hogere bewustzijn en maak je kennis met de diepere lagen van meditatie. Dit is een jaar waarin je volledig tot bloei kunt komen door je eigen essentie te leren ervaren. Dit draagt bij tot een enorm kwaliteitsverhogend aspect in je leven.

De Beroepsopleiding Essentie Therapeut laat je veel meer de uitdaging om jezelf, zonder compromissen en terughoudendheid, zichtbaar te laten zijn. Het draait in deze opleiding om jouw innerlijke kracht. Je leert om je potentie en talent naar buiten te brengen en in de wereld te zetten. Niet een beetje, maar het beste: je zult vanaf het eerste moment gefocust worden op je eigen essentie: het beste uit jezelf halen en inzetten. Niet vanuit ego motieven van ‘meer, beter en anders’, maar vanuit wie jij werkelijk in essentie bent.

Dat betekent ook dat je eerst de bezem moet halen door alle stoffige aannames over jezelf en dat je zult moeten gaan inzien en erkennen dat jij in wezen krachtig, levendig en liefdevol bent.  Een uitdagend proces waarin – door al je beperkende overtuigingen heen – je jouw ongekende mogelijkheden gaat ontdekken. De jaartraining stimuleert jouw interne proces om steeds meer jezelf te zijn en om van daaruit uit te reiken naar de ander. Deze jaartraining leert je om al jouw ontwikkelingen vervolgens concreet in de wereld vorm te geven.

Als je werk doet waar je blij van wordt, is iedere dag een cadeau.

In het eerste jaar ga je al je chakra’s ervaren. Hierdoor ontstaat doorleefde kennis omtrent de chakra’s. Je leert de functie van elke chakra afzonderlijk, waar deze voor staat en de invloeden die het heeft op jou zijn. Deze reis door je chakra’s geeft je een schitterend inzicht in je eigen zijn hier op aarde.

Je krijgt theoretische kennis aangereikt en door middel van diverse oefeningen kun je in je eigen persoonlijke leven doorborduren op de lesstof. Ook kom je tussen de lessen door samen in een intervisiegroep, waar je ervaringen deelt en samen tot verdieping komt van de aangeboden lesstof.

Het eerste jaar wordt afgerond met een theoretische toets.

Docent contact uren: 120

Zelfstudie uren: 108

De opleiding wordt in weekenden verzorgd, mede omdat er dan meer diepgang zal ontstaan. Een ander voordeel van de opleiding in weekenden is dat er meer lesuren ontstaan en dat daardoor de deelnemers meer inspiratie zullen opdoen in één jaar.

Lesdata:

26, 27, 28 januari 2018
2, 3, 4 maart 2018
11, 12, 13 mei 2018
29, 30 juni & 1 juli 2018

Inmiddels zit mijn eerste jaar bij Lightwave er al bijna op, nog één blok te gaan. En ik realiseer me: Wat heeft dit jaar me al veel gebracht, wat heb ik al veel ont-dekt over mijzelf.
Ik heb lang uitgekeken naar een opleiding als deze. Op het moment dat ik de website van Lightwave voor me zag begon zich iets in mij te bewegen. Ik werd alert.
Toen de beweging niet verdween maar juist overging naar een verlangen om meer te weten over deze opleiding, ben ik naar een workshop gegaan waar Dominicus en Thea samen les gaven. Ik wilde ze ‘life’ meemaken om te ervaren en voelen of het ‘klopte’.Dat deed het.
Ik ben zelf nogal allergisch voor van die holyholy opleidingen, ik zoek niet naar dat zweverige. Ik heb gronding nodig in mijn spirituele ontwikkeling, zweven heb ik allang onder de knie ;-). Bij Dominicus en Thea ervaar ik een stevige basis in hun lesmateriaal maar vooral in hun zelf. Een basis die getest werd door het leven en glorieus is blijven staan.
Ik vind dat zij samen een mooi team vormen; hun verscheidenheid vult elkaar prachtig aan waardoor je gedegen en afwisselende lessen ontvangt. Wat ik ook zo bijzonder aan hen vindt is dat ze in staat zijn om een sfeer en omgeving te creëren die mij zoveel vertrouwen geeft dat ik weet dat het eindelijk zover is dat ik me open kan stellen. Dat het veilig is om mijn (pijnlijke) blokkades op te lossen waardoor ik mezelf (en mijn Zelf) her-vind. Het word me daardoor ook steeds meer helder waarvoor ik hier op aarde ben en hoe ik dat vorm kan geven.
Zo’n eerste jaar is dan ook echt voor jezelf, dat wordt ook benadrukt en ik vind het geweldig om dat te ervaren,
want wanneer neem je nou eens een jaar waarin het er puur om gaat om jezelf verder te ont-wikkelen?
Tegelijkertijd geeft het mij de stevige basis die ik nodig heb om straks mensen met een vraag te begeleiden.

Als extra geschenk doe ik het samen met andere cursisten. Al heel snel leerden we elkaar (her-)kennen. De mensen die samen met mij een groep vormen zijn stuk voor stuk bijzonder. Ik voel me blij dat we elkaar gevonden hebben. Ik ben me er diep van bewust dat ik een grote kans heb aangegrepen en ik kijk er al naar uit om volgend jaar met het healen voor anderen bezig te zijn.
Eigenlijk gun ik iedereen die zich wil ontwikkelen tot een zuivere begeleider een opleiding als deze. Het brengt je o.a. loslaten in licht.
Toen ik na het afgelopen weekend op mijn werk kwam zei een collega tegen mij: ‘Je ziet eruit alsof er een grote last van je afgevallen is.’ En zo is het. Ik ga ervan uit dat ik daar straks anderen in begeleid.

Voor iedereen liefdevolle smile 😉

Ria van Loenen

1e jaars student Opleiding Essentie Therapeut

Als blijk van waardering voor jullie golf van licht.
Hier een klein gedicht.
Dolfijnen boodschappers vol licht
zijn op vrijheid, heelheid en hogere kennis gericht.
Naar hogere frequenties zij aan zij,
nemen zij lichtwezens mee naar een nieuw getij.

Liefs Wendy

Wendy

1e jaars student Opleiding Essentie Therapeut